Кралицата на фадото се завръща! Португалската певица Мариза идва отново за концерт в България на 1 декември. Събитието е в зала 1 на НДК.

На концерта в НДК Снимка: ПР

Мариза прекъсна активната си концертна дейност миналото лято, за да роди първата си рожба, като само няколко месеца преди това пя в препълнената зала 1 на НДК. Сега певицата се завръща, обогатена и пълна с енергия и желание да раздава още любов на публиката. В Португалия завръщането беше триумфално още през април, когато тя направи поредица от концерти в зала "Колизеум”.

Мариза е родена през 1973 г. в Мозамбик от смесен брак между африканка и португалец. Издава първия си албум "Fado Em Mim” още на 26 години. Пяла е на най-големите сцени в света – от парижката Olympia и Frankfurt Opera до London Royal Albert Hall, Аmsterdam Le Carré, операта в Сидни и New York Carnegie Hall. През 2007 г. тя беше една от звездите във филма на Карлос Саура „Фадо”.

Концертът на Мариза се организира от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж”, а билети се продават в системата на www.eventim.bg, като първите 500 броя са на промоционална цена.