Киностудията "Уолт Дисни" е помолила режисьора Джон Лий Хенкок да напише допълнителни сцени за филма "Малефисент".

Новият филм на "Уолт Дисни" е по приказката "Спящата красавица", но историята е разказана от злата кралица Малефисент, в чийто образ се превъплъщава Анджелина Джоли.

Над сценария на филма работиха Пол Дини и Линда Улвъртън, но от киностудията решиха да бъдат добавени някои нови сцени. На този етап се твърди, че били без участието на Джоли. Хенкок вече бил готов с новите фрагменти към сценария.

Продуцентите на филма са помолили също така Хенкок да присъства на снимките, без обаче да режисира новите сцени. Предполага се, че той ще е на снимачната площадка в качеството на консултант.

Режисьор на филма "Малефисент" с бюджет от 200 милиона долара е специалистът по визуални ефекти Робърт Стромбърг, известен с работата си върху "Лоши момчета 2" и "Аватар". Като художник е работил по ленти като "Алиса в страната на чудесата" на Тим Бъртън и по последния филм от поредицата "Карибски пирати".

Във филма "Малефисент" Ел Фанинг ще пресъздаде образа на принцеса Аврора. Ролята на принца се изпълнява от 23-годишния австралиец Брентън Туайт. В лентата ще участва още Вивиан - дъщеря на Джоли и Пит, за която това ще е дебют в киното.

По кината лентата на киностудията Уолт Дисни трябва да бъде пуснат през май 2014 година.