Ексцентричната поп звезда Лейди Гага е подновила сътрудничеството си с Мъпетите, заснемайки заедно с прочутите кукли на Джим Хенсън коледно шоу за телевизия Ей Би Си.

През 2011 г. певицата участва и дори режисира Кърмит и компания в излъчена по същата телевизия специална програма за Деня на благодарността. Коледното шоу, заснето наскоро в Лос Анджелис, ще бъде излъчено през декември по Ей Би Си.

Двете програми не са единствените съвместни изяви на Лейди Гага и Мъпетите. През 2011 г. певицата изпълни камео роля в едноименния филм, но сцената с нейно участие отпадна от окончателната версия на лентата.

Две години по-рано "придружител" на ексцентричната звезда на видеомузикалните награди на MTV бе жабокът Кърмит. За турнето "The Monster Ball"
през 2010 г. дизайнери от работилницата на Джим Хенсън помогнаха за създаването на някои от сценичните тоалети на Лейди Гага.

Певицата навремето влезе в новинарските заглавия и с появата си по германската телевизия с тоалет от плюшени играчки Кърмит в знак на протест срещу носенето на животински кожи.