Глобалният конкурс за сценарий Jameson First Shot, организиран от JAMESON IRISH WHISKEY и филмовото студио на Кевин Спейси навлиза в решаващата си фаза. Млади сценаристи и режисьори от Русия, САЩ и Южна Африка продължават да изпращат своите творби с надеждата да бъдат избрани от голямата звезда, за да осъществят своя проект в меката на световното кино, Лос Анджелис, където се намира и прочутата филмова работилница Trigger Street Productions.

Едновременно, само в България, продължава приемането на заявки за участие в надпреварата за избор на кино репортер, който през 2013 г. буквално ще обиколи света като единствен кореспондент на Jameson First Shot. Срокът за участие вече е удължен до 26 ноември поради засиления интерес от страна на участниците в конкурса за сценарий. Това означава, че и у нас, всеки желаещ да се включи в борбата за място на снимачната площадка в Лос Анджелис все още може да го направи като посети официалната страница на инициативата – jfs.btv.bg. Там очакваме вашите видео или текстови коментари-ревюта за трите миналогодишни филма победители в конкурса.

Журито напомня на всички участници, че владеенето на английски език е задължително, както и възрастовото ограничение от минимум навършени 25 години за всеки кандидат. Големият победител ще има уникалната възможност да пътува освен до Лос Анджелис и до Ню Йорк, Москва и Йоханесбург, където ще има удоволствието да посети премиерите на бъдещите филми победители в конкурса. В компанията на Кевин Спейси и Уилям Дефо, българският избраник ще може да се докосне до магията на голямото кино и ще получи достъп до две от най-големите имена в индустрията, от които ще трябва да вземе поредица от интервюта.

Бъдещият кино репортер трябва да вижда повече от очевидното, да притежава богата кино култура и да поднесе гледната си точка в атрактивна форма. Журито – Георги Тошев, Теодора Василева и Драго Шолев съветват бъдещите участници да подходят с вдъхновение, желание и въображение. Най-интересното тепърва предстои!

За участие и повече информация за конкурса, моля посетете: jfs.btv.bg