Биографията на италианския моден дизайнер Джорджо Армани - "Да бъдеш Армани", излиза от днес на книжния пазар у нас, съобщиха издателите от "Колибри".

Книгата разкрива историята на младеж, напуснал провинцията, за да покори световните модни подиуми с брилянтната си интуиция,последователност и непримиримост. Армани прави революция в италианския стил, вдъхвайки му строгост и загадка.

Със същата безапелационна решителност, с която в началото на двайсети век Поаре и Мариано Фортюни освобождават жените от корсета, Джорджо Армани налага нов императив - този на опростяването, на
необходимото отстраняване, според познавачите.

Италианската журналистка и есеистка Рената Моло, авторка на множество публикации за модата в престижни печатни издания, предлага първата биография на Джорджо Армани, богато документирана със спомени на сътрудници, роднини, хора от близкото му и по-далечно обкръжение, както и с негови лични свидетелства.

Моло е сред най-видните модни журналисти на Италия през деветдесетте. Известна със своята изтънченост, интелигентност и прямота, тя работи като стилист и писател на свободна практика за най-престижните печатни издания.

Моло поднася своеобразна художествена фотография на последните пет десетилетия - с политическите и социалните сътресения, с всевъзможните течения в изкуството, с провокациите на скандални творци. На нея са запечатани култови, прочути и не толкова известни личности от света на модата, архитектурата, киното, музиката, попарта. Всички онези, с които Армани се среща, родее, съизмерва, съревновава, или напротив, от които се различава и разграничава.