Анимационната лента "Круд" зае първото място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада през премиерния си уикенд с приходи от продажбата на билети в размер на 44,2 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

"Круд" е 3D приключенска комедия, която проследява пътешествието на първото в света семейство. Когато пещерата, която винаги е била техен дом, е унищожена и целият им познат досега свят е сринат, семейство Круд са принудени да потеглят на първото си пътуване към непознатото. Разтърсвани от сеизмична дейност и сблъсъци между поколенията, Круд са на път да открият невероятен нов свят, изпълнен с фантастични създания, както и бъдеще, което е извън пределите на тяхната фантазия. Режисьори на филма са Крис Сандърс и Кърк Демико.

На втора позиция в бокс-офиса е още един премиерен филм - "Код: Олимп" на режисьора Антоан Фукуа. През почивните дни той е реализирал от продажбата на билети 30,5 милиона долара.

На трето място е филмът "Оз: Великият и могъщият" на "Дисни", който две поредни седмици бе начело в северноамериканския бокс-офис. Приходите от лентата възлезнаха на 22 милиона долара.

Следва трилърът "Обаждането" с Холи Бери, за който през уикенда са продадени билети на стойност 8,7 милиона долара.

На пето място е премиерният филм "Приемане в Принстън". Лентата на режисьора Пол Уейтсе по едноименния роман на писателката Джийн Корелиц. В главните роли играят Тина Фей и Пол Ръд.