Актрисата Кристен Стюарт отчаяно се нуждае от работа след края на вампирската сага "Здрач".

Ролята на Бела Суон във филмовата поредица по романите на Стефани Майър направи 22-годишната американка звезда от световна величина. След края на сагата актрисата споделя, че отчаяно се надява някой да й предостави шанс да работи отново. "Отчаяно се нуждая от работа точно сега. С нетърпение очаквам да се върна на снимачната площадка", казва Кристен Стюарт.

Актрисата се сбогува снощи с вампирското приключение на състоялата се снощи в Лондон премиера за Великобритания на "Здрач: Зазоряване Част 2". За събитието Кристен Стюарт бе избрала прозрачен черен ансамбъл с панталон, сътворен от дантела и пайети от дизайнера Зухаир Мурад.

Стюарт и другите две големи звезди на вампирската сага – Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър, преминаха по червения килим на Лестър скуеър, за радост на стотиците фенове, събрали се да зърнат своите любимци. На премиерата Патинсън се появи с елегантен черен костюм, докато Лаутнър бе заложил на малко по-лежерен стил с тъмносин костюм и черна тениска. Звездите зарадваха своите почитатели, позирайки за снимки с тях и
раздавайки автографи.

26-годишният британец Робърт Патинсън, който се прочу с ролята на вампира Едуард Кълън, сподели, че сагата е променила живота му.

Романите от поредицата "Здрач" на Стефани Майър предизвикаха сензация на книжния пазар, а излезлите досега на екран филми реализираха общо над 2,5 милиарда долара в международния бокс-офис.

Последният филм от вампирската сага "Здрач: Зазоряване Част 2", режисиран от Бил Кондън, излезе на екран в няколко европейски страни на 14 ноември, а от 16 ноември ще бъде по кината в България, САЩ и Канада.