Актрисата Кристен Стюарт, която е позната най-вече от участието си във вампирската сага “Здрач”, се оплака, че е дискриминирана заради сексуалната си ориентация.

В интервю за “Харпърс базар” тя разказа, че е посъветвана да не се държи ръка за ръка с партньорката си на публични места.

“Ако искаш да си направиш голяма услуга, недей да държиш ръката на приятелката си пред други хора. Така може и да получиш роля във филм на “Марвъл”. Казаха ми това в прав текст”, разказва актрисата.

29-годишната актриса призна сексуалността си след обществено известната й връзка с нейния кино партньор в “Здрач” Робърт Патинсън. След като се разделиха, тя започна връзка с продуцентът Алисия Каргайл.

Стюарт коментира, че години наред е крила тези най-интимни детайли от живота си, но в един момент липсата на свобода станала прекалено ограничаваща.

“Просто исках да се наслаждавам на живота си и това надделя над опитите ми да предпазя личния си живот. Като го предпазвах, аз развалях всичките си връзки. Не можеш да излезеш навън с човека, когото обичаш? Не можеш да говориш за това по време на интервю? Бях възпитана със старите разбирания, че трябва на всяка цена да предпазя кариерата си”, допълва Стюарт в интервюто.

Актрисата се самоопределя “нито като лесбийка, нито като хетеросексуална”.