Асоциацията на холивудските критици обяви решението си да връчи на награда за "Актриса на десетилетието" на Кристен Стюарт, която е най-известна с ролята си в поредицата "Здрач". Асоциацията връчва подобна награда за пръв път. Церемонията ще се състои в началото на следващата година.

Стюарт започна актьорската си кариера в началото на това хилядолетие с участието си в няколко успешни филма, сред които "Паник стая" и "Сред дивата природа".

Снимка: Getty Images

Тя доби световна популярност с ролята си на Бела от екранизацията по поредицата вампирски романи "Здрач" на Стефани Майър. Филмите за разкъсваното от любовта си между вампир и върколак момиче започнаха през 2008 г. и продължиха до 2012 г. Петте филма често са сочени за едни от най-лошите, правени някога, но въпреки това донесоха на създателите си милиарди долари приходи.

Последната лента с участието на Кристен Стюарт беше новата версия на "Ангелите на Чарли", която се провали в бокс офиса - приходите на филма са по-малко от 60 милиона при инвестирани почти 50. Филмът не се хареса нито на публиката, нито на критиците.

И макар почитателите на Стюарт със сигурност да се радват, за някои е непонятно защо именно тя е избрана за актриса на десетилетието и то в десетилетието, в което жените в киното получават повече внимание, отколкото когато и да било преди.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете 10 предложения за актриси, които може би заслужават повече от Кристен Стюарт да бъдат наречени "Актриса на десетилетието":