Плакатът на спектакъла „Калигула” не беше направен с цел да скандализираме обществото. Това каза в предаването „120 минути” по bTV актьорът Деян Донков, който играе главната роля в постановката на режисьора Диана Добрева.

„Тази фотография е високостойностна, има естетика, еротика, на която човек може да се наслади”, обясни той, като разкри, че идеята за визията на плаката е негова.

„Преди време си спомням, че задните части на Азис бяха на паметника Левски, което беше доста по-драстично, защото това не беше роля, а чист пиар”, припомни Деян Донков.

Снимка: btvnovinite.bg

Той разясни, че образът от плаката пресъздава една от сцените в спектакъла. „Калигула казва: „Аз приех безумния и непонятен образ на боговете”. В този смисъл това е част от неговите преобразявания в някои от боговете. В случая това е Венера, която се ражда от вълните”, заяви актьорът.  

„Това като визия ми се роди като най-адекватно за плакат и предложих на Диана, а тя слава богу прие, след което организирах фотосесията”, допълни той.

Снимка: btvnovinite.bg

„Скрих си „инструмента” между краката”, призна още Донков. „В самото представление съм по една препаска в по-голямата част”, поясни актьорът.

На предпремиерата той счупил пръст на крака си. Лекарите го предупредили да внимава, премиерата обаче минала безпроблемно.

Снимка: btvnovinite.bg

В разговора със Светослав Иванов Донков каза още, че не се занимава с егото си изобщо. „Това е може би един от първите уроци – суетата и това да се представям аз самият на сцената по никакъв начин не ме е занимавала никога”, поясни актьорът.