Ивет Лалова бе голямата звезда на Балканиадата по лека атлетика в Стара загора. Тя спечели два златни медала в двете дисциплини, в които участва – бягането 100 метра и щафетата на 4х100.

След успехите, които постигна тя говори за предаването "Зона Спорт" за усещането да се състезава пред родна публика, както и за актуални теми от света на леката атлетика.

"Винаги се чувствам прекрасно в България, леко напрегната. За мен никога не е стоял въпроса дали да участвам или не на Балканиадата. Имах предложение да участвам на Диамантената лига в Лондон, но винаги предпочитам и обичам да подкрепям отбора, да давам всичко от себе си. Мисля, че това показва, че не всичко е само пари и по този начин подкрепям атлетиката в България.

Много е хубаво да се състезавам у дома, няма по-хубаво нещо и затова тук давам най-добрите си резултати”, коментира Лалова и разясни как се чувства преди световното първенство.

„Остават две седмици до световното първенство. Напрежението все още е под контрол, но сега идва моментът, в който трябва да се опазя. До първенството нямам повече състезания”.

Скоро Ивет ще се омъжва в Италия и бе запитана кои от звездите на световната атлетика ще присъстват на празненството, но отговорът й бе лаконичен:

"Не мога да издавам тайни".

Нямаше как да бъде подмината темата с допинг скандалите с топспринтьорите Асафа Пауъл и Тайсън Гей и още други атлети.

"Не съм шокирана. Ако са взимали допинг, то трябва да бъдат наказани и системата няма да ги подмине. Лошото е, че това се отразява на целия спорт и в такива тежки икономически времена се губят спонсори. Развалят имиджа и така отново стигаме до децата, за които това не е хубав знак. Все пак всичко това показва обаче, че антидопинг системата работи.

Проверките не са на строго определен период. Това е идеята на внезапните проверки. Атлет като мен обаче е проверяван много често. Два пъти седмично ми взимат кръв, проверяват ме след почти всеки старт. Със всички е така според мен", допълни най-бързата бяла жена на планетата.