Георги Иванов стана най-добре представилият се българин на световното първенство по лека атлетика в Москва. Той влезе във финала на тласкането на гюлле и там завърши на престижното осмо място.

Талантът си той проявява още през 2001 г. като става световен шампион за кадети, а три години по-късно триумфира и при юношите. Сега той даде интервю за предаването "Зона Спорт".

"Представянето ми е повече от отлично, тъй като цялата подготовка бе изцяло насочена към световното първенство. Преборих се за осмицата, което си е подвиг, специално за българската атлетика".

Иванов е първият българин, който участва във финал на тласкането на гюлле на световно първенство и първият българин, който попада сред най-добрите осем на шампионат на планетата по лека атлетика.

"Не мисля за тези статистики. Просто понякога някой ми ги казва. Приемам го нормално, не го оценявам по-специално.

Смяташе ли, че можеш да бъдеш по-напред?

"Реално, ако бях тласнал около 21 метра пак щях да съм или 7-и или 8-и. Още 5 сантиметра и може би щях да съм 6-и. Осмо място е перфектно за момента, все пак това ми е първи голям финал в кариерата ми при мъжете. До миналата година имах голям проблем с такива състезания. Не можех да се класирам, макар и с добър резултат.

Тази година едва ли ще мога да подобря още веднъж националния рекорд. Но капацитета ми на тласкане е над 21,50 и съм 100-процента сигурен в това. Няма как от тренировки за една година с новия треньор да извлечем максимума. Двата национални рекорда са перфектно постижение за момента".