Открити са части от човешко тяло в гористата местност „Китка”, разположена в района на резиденция „Перла” край Приморско, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Бугас.

На 2 март около 14.30 часа случайно разхождащи се граждани открили части от човешко тяло. Те подали сигнал към полицейските служители от Районно управление „Полиция” - Приморско.

При извършения оглед на около 50 м. от общинския път за местността „Беглик таш” са открити останки от долната половина на човешко тяло. Съвместно с горски служители от Ловно стопанство „Ропотамо” - Приморско, районът около намерените останки е претърсен обстойно, но не са открити други части от човешко тяло.

Останките са транспортирани до Катедра „Съдебна медицина” при МБАЛ - Бургас за аутопсия. Назначени са няколко експертизи, като се изчакват и данни от съдебния лекар за уточняване на времето на смъртта и евентуалните причини за настъпването ѝ.

По случая в Районно управление "Полиция" - Приморско е образувано досъдебно производство.

Това е вторият случай от последните няколко дни на намиране на човешки останки. На 27 февруари сметосъбирачи намериха човешки кости и череп близо до хотел „Парк” в Морската градина на Бургас.