Има информация за неуредени финансови взаимоотношения между Златомир Иванов и Росен Драгнев-Капитана. Спецзвена от МВР проверяват това като една от версиите за стрелбата по Златко Баретата. Това стана ясно от думите на вицепремиера Цветан Цветанов във връзка с напредъка по случая с нападението срещу бившия командос пред столичната Съдебна палата.

Цветанов обясни, че се работи по няколко възможни версии за нападението, като ще бъде разследван не само Капитана, а и цялото обкръжение на Баретата. Министърът спомена още, че при една от акциите на служителите му в Казанлък са заловени две лица за притежание на наркотици и оръжия, които се смятат за приближени на Баретата.

„Към настоящия момент обаче не могат да бъдат направени заключения за това кой е поръчал нападението над Златомир Иванов. Проверяват се всички версии, цялото обкръжение около Златко Баретата и се извършват множество процесуални и оперативни действия, но все още не е ясно кой стои зад това покушение”, обобщи шефът на МВР.

Според информация, появила се по медиите, Росен Драгнев-Капитана е дължал 3 млн. лева на Баретата във връзка с техен общ бизнес с наркотици.