Координационен съвет във Видин решава къде ще останат двете деца на майката, чието тригодишно дете беше пребито до смърт от мъжа, с когото живяла. Престъплението беше извършено в неделя във ферма, в която двамата били работници. Задържаният мъж е криминално проявен и осъждан.

Във фаталния за малката Аксиния ден майката оставя децата си с Николай Шанков. Признава, че и преди се случвало той да им посяга, но не е уведомявала полицията: "Не сме подали сигнал, за един шамар кой ще подаде сигнал?"

Детето е пребито с особена жестокост. Сестричката му става свидетел.

Семейството се нанесло във фермата преди около месец. През това време по-големите деца – в първи и в трети клас, не посещавали редовно училище. Причината – не идвал автобус до селото.

Социалните служби не са имали информация за последния адрес на семейството. Работели с децата, докато били във видинския квартал "Нов път". Поели случая по сигнал, че майката се справя трудно с отглеждането им.

Според директора на „Социално подпомагане” Маргарита Маркова, обаче, лошите условия не са основание за извеждане на децата. Семейството е ползвало помощ от държавата – в училище и храна веднъж дневно. Решение за бъдещето им ще бъде взето днес. Засега те са при бабата.

72-часовата мярка за задържане на уличения в убийството мъж изтича днес.