Дойде време за сметки. България загуби втория си мач на финалите на Световната лига от Италия с 1:3 гейма и на пореден голям форум сметки и стратегии ще определят съдбата на отборите.

За съжаление тимът ни е един от тези които попаднаха във въртележката на неизвестността, но това е съпътстваща част от почти всеки един голям турнир. Ако бяхме победили "адзурите", сега вече всички щяхме да сме спокойни и да очакваме бодро името на съперника ни за полуфиналите в Мар дел Плата.

Вместо това ни предстои ново нощно бдение, но този път с молив в ръце. Съдбата ни е в чужди ръце. Аржентина и Италия ще играят, а ние ще смятаме. Драма обаче няма! На такива форуми всички смятат. Ще смятат дори и бразилците след снощната сензация, сътворена от канадците.

Северноамериканците, които за първи път в историята си играят финален турнир на Световната лига, победиха с 3:2 гейма олимпийския шампион Русия и днес се изправят срещу „селесао”. Нова сензация ще изпрати Бразилия за поредна година предсрочно у дома.

За нас по-важно е обаче какво трябва или по-скоро не трябва да се случи в мача между Аржентина и Италия, за да не си тръгнем и ние предсрочно.

Сметките категорично показват, че единственият резултат, при който България отпада, е 3:1 гейма в полза на Аржентина. Всичко друго ни класира за сметка на един от другите два отбора.

Нещо повече - дори и победа на домакините с този резултат няма да е достатъчен да бъде изхвърлен тима ни от финалната четворка. Трябва да се случат и други две неща. Аржентина да победи, но не с повече от 9 точки в повече сумарно след края на всички геймове или 3 в повече на "адзурите".

Всичко изглежда изключително сложно за организиране, когато се играе на толкова високо ниво. Сигурно е обаче, че ако продължим няма как това да стане като победител в групата, а само и единствено като втори отбор. Също толкова неясна е ситуацията и в другия поток, така че и тази нощ няма да се спи.

АВТОР: ПЕТЪР БАКЪРДЖИЕВ