Тя е жена, която е постигнала всичко. Сама. Амбицията ѝ да се наложи, да се докаже, бележи житейския ѝ път. Води битки откакто се помни. От дете. Но ги печели с добри намерения, постоянство и чувство на справедливост.

Представяме ви Румяна Падалска - специален гост в епизод 21 на рубриката "Жените на България"!

Снимка: Евгений Милов

Тя е една от най-известните дами на град Русе, безспорно успяла в призванието си. Работи като нотариус и ако за много хора това е просто професия, в която слагаш един печат и подпис върху документ, то за нея е посвещение.

Румяна ни кани в офиса си – потапяме се в нейния свят: подреден, колоритен, свят на стил и вкус. Все неща, които издават същността ѝ и показват, че насреща стои човек, който търси, който се радва на живота, който подхожда с любов към всичко, което прави.

Един вдъхновен човек!

Снимка: Евгений Милов

Румяна ни посреща с усмивка, с вълнение и с добро отношение. А освен това изглежда и прекрасно.

"За да бъдеш добър нотариус са необходими професионални, но и личностни качества", казва тя. Всеки нейн ден е изпълнен със срещи, в които хората ѝ се доверяват. Споделят ѝ историите си, съдбите си, а тя ги пази и търси най-добрите решения. Винаги я води справедливостта.

Осъзнава и отговорността, с която се е нагърбила. Знае и колко е тънка границата – нейният подпис има власт, но ако моралната ѝ същност не го позволява, тя се отдръпва:

"Трябва да премисляш, да преценяваш добре хората, да си даваш сметка за последиците и ако съвестта ти не допуска нещо, да не го правиш."

Снимка: Евгений Милов

Пътят ѝ на нотариус започва преди 25 години. Преди това работи като адвокат. Докато гради кариера на юрист, отглежда и двете си деца. Ежедневието ѝ тогава е смазващо – разкъсва се между съда, кантората и дома. Тича по задачи, спи по три часа на денонощие.