Дванадесетият отбор във Формула 1 Продрайв, който ще се присъедини към кервана от следващата година, трябва да намери компания, която да доставя както шасита, така и двигатели на британския екип. Най-вероятно е да бъде подписан договор с отбора на Макларън-Мерцедес, но шефът на Продрайв Дейвид Ричърдс не потвърди информациите.

 

"Искам да тестваме заедно с предстоящия ни партньор през зимата, за да сме сигурни в избора си. Няма нужда да бързаме за момента, но ще обявим решението си скоро", каза той.

 

Според думите на бившия мениджър на отборите на БАР и Хонда в момента има не повече от три отбора във Формулата, които се свързват с името на Продрайв. 

 

Астън Мартин обезателно e един от вариантите, след като всички акции на компанията бяха закупени от Дейвид Ричърдс преди няколко месеца. По този начин веднага плъзнаха спекулации около едно вероятно присъединяване на бившия вече италиански производител към Формула 1. Директорът на Продрайв обаче отговори, че за такива дискусии може да става дума след поне 5 години.

 

Астън Мартин се състезават успешно във FIA GT шампионата, където през миналия сезон завършиха на 45 точки разлика от Мазерати, което им отреди второто място.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ