Бившият технически директор на Скудерия Ферари Рос Браун вярва, че Кими Райконен ще успее да разгърне потенциала си в една по-късна фаза от шампионата. Финландският пилот напусна Макларън в края на миналата година, за да се присъедини към Скудерията на мястото на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Кими в момента изостава по скорост на своя съотборник Фелипе Маса, който впечатляваше в пресезонните тестове и квалификациите в изминалите три старта от сезона. Въпреки това обаче Райконен е лидер в класирането, споделяйки първото си място с пилотите на Макларън. Те имат актив от 22 точки. Маса е четвърти в класирането при пилотите със 17.

 

Рос Браун е сигурен, че Кими има тепърва да покаже още много. "Фелипе беше много бърз още в края на миналата година. От това което разбрах, Маса се е справял много добре по време на зимната пауза между двата шампионата. Все пак бразилецът познава и гумите, и пакета, и отбора. Кими също е много бърз. Просто му трябва време, за да достигне нивото на Фелипе", споделя Браун.

 

Според него шампионатът ще бъде безкрайно интересен именно заради вътрешната борба между двамата съотборници във Ферари. Британецът хвали и представянето на сънародника си Люис Хамилтън от Макларън. "Хамилтън може да се възползва прекрасно от ситуацията в момента. Кими и Фернандо все още трябва да се аклиматизират към новите си отбори, докато за Люис и Фелипе такъв проблем не съществува. Началото на сезона е просто невероятно и очаквам страхотна битка", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/