Новото предизвикателство, което се отваря за Рос Браун с назначаването му за шеф на тима на Хонда, е единствената причина поради която специалистът е избрал японския отбор пред този на Ферари.

"Ферари не се намират в криза и това като цяло ме отблъсна, заяви британецът. - Те се представиха добре през тази година и ще продължат да се представят добре и през следващата. Те разполагат с много добра структура, която им помага да се движат в правилната посока. Моята цел е да ги победя."

Браун бе ключова фигура при успеха на Ферари в златния период на италианския отбор, изпълнявайки функциите на технически директор и стратег в ерата на Михаел Шумахер в началото на десетилетието.

52-годишният специалист има към актива си 6 конструкторски титли под ред от 1999 г. до 2004 г. Той си даде една година почивка, след като Михаел Шумахер реши да напусне спорта в края на 2006 г..

Ферари, които бяха замесени в шпионски скандал с Макларън, довел до отнемането на точките на британците в класирането при конструкторите, успяха да спечелят и двата трофея през този сезон, като финландецът Кими Райконен бе коронясан за новия световен шампион.

Хонда, които триумфираха за първи и последен път в Гран При на Унгария през 2006 година с Дженсън Бътън, претърпяха разочароващ сезон, спечелвайки едва 6 точки от 17 състезания. Рубенс Барикело, който преди е побеждавал с Рос Браун във Ферари, записа "нулева" година поради невъзможността да се класира в зоната на точките.

"12-те месеца извън играта ми помогнаха да се фокусирам върху онези аспекти, които наистина най-много ме привличат във Формула 1, сподели Браун. - Много ми липсват състезанията. Липсва ми спортът, липсва ми отборната работа, липсва ми чувството да се намирам в група от хора обединени от обща цел, която е трудно осъществима."

Браун заговори и за повечето слухове, които го пращаха обратно във Ферари.

"Не изпитвах чувството, че Ферари може да ми предостави достатъчно голямо изпитание. Има и някои лични причини, тъй като прекарах последната година във Великобритания и отново се сближих със семейството си", завърши той.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""