Настоящите световни шампиони от Рено започнаха ужасяващо кампанията си през 2007 във Формула 1. Техните пилоти Джанкарло Фисикела и Хейки Ковалайнен изпитват истински трудности с управлението на болида R27. Техническият директор на французите Пат Саймъндс вярва, че проблемите се крият в гумите. Фисикела дори призна в Малайзия, че победите за сега са мираж. Въпреки разочароващото представяне на квалификацията, където и двете коли не стигнаха дори до последната част на квалификацията, Рено записаха три точки, след като Фисикела завърши 6-ти, а Ковалайнен 8-ми. Това не променя положението и Саймъндс е очевидно разочарован.

 

"Много въпроси все още не са срещнали своите отговори. За разлика от Шерлок Холмс обаче, ние имаме следите", каза шеговито Саймъндс.

 

"Бавни сме в бързите завои. Това можете да го забележите и от секторните ни времена. Също сме и много непостоянни. Това обаче може да се забележи и при други отбори, при които просто пакета работи по-добре, продължи коментара си специалистът. – Още след Бразилия отидохме да тестваме в Херес с новите гуми. Тогава нашата кола бе много по-силна от тази на Макларън. В това не мисля, че има съмнения. Веднага обаче след като и двата болида бяха "облечени" в Бриджстоун Макларън бяха по-бързи. Така че с японските гуми 2006 Макларън бе по-бърз от 2006 Рено", каза Саймъндс.

 

Пилотите на Рено ще се надяват на добър резултат тази неделя на пистата "Сахир" в Бахрейн.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/