Спечелилият първото състезание от тазгодишния шампионат на Формула 1 Кими Райконен днес завърши трети в състезанието за Голямата награда на Малайзия. Финландецът, който замести Михаел Шумахер в тима на "Черните кончета" днес не бе на нивото на конкурентите за титлата от Макларън. Британците обезателно се справиха по-добре с условията от Скудерията. Ето какво сподели Кими в пресконференцията, която бе веднага след състезанието.

 

Кими, как протече за теб състезанието?

- Малко съм разочарован. Трябваше да огранича темпото си. Важното е обаче, че взехме точки. Не бяхме достатъчно бързи днес и не можехме до постигнем повече от това което направихме.

 

Ти успя да изпревариш Маса в началото.

- Да. В завой 4. Не бяхме достатъчно бързи на правите. Това бе основният проблем днес. Маса бе настроил автомобила за повече топ скорост и затова беше в състояние да натиска Хамилтън, но аз не можех. Чаках двамата да сбъркат, за да мога да се възползвам, но за жалост само Маса направи грешка. Успяхме да вземем най-доброто от пакета днес. Беше ни трудно да се движим с темпото на Макларън. Дано следващия път имаме повече възможности да притиснем британците.

 

Кими и Скудерията ще се надяват на победа в следващото състезание, което ще се проведе след седмица на пистата "Сахир" в Бахрейн.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""