Тимът на Макларън-Мерцедес се подготвя за пътуването си към Турция за 12-та надпревара от календара, след като триседмичната паузата е към своя край. Това е най-дългото пътуване на отбора, който със своите тирове Мерцедес-Бенц "Актрос" трябва да препътува малко повече от 1560 км.

 

Състезанието бележи стотното участие в Гран При за двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Той направи своя дебют във Формула 1 през 2001-ва година на австралийската Гран при и досега е натрупал в актива си 18 победи, от които три за Макларън през този сезон. Испанецът в момента се намира на втора позиция със 73 точки и изостава от своя съотборник Люис Хамилтън със 7 точки. Тимът като цяло има 138 точки в отборното класиране и води с 19 на основния си конкурент Ферари.

 

През дългата почивка между състезанията повечето от механиците на отбора използваха възможността да излязат в заслужена почивка. За инженерите, работещи по развитието на болидите, такава възможност нямаше. Главната задача, която бе поставена, бе свързана с работа във въздушния тунел и с подобряване на окачването.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/