Пилотите на БМВ-Заубер Ник Хайдфелд и Роберт Кубица изпитаха известни затруднения със своя F1.07 в първата сесия от петъчния ден за Голямата награда на Бахрейн на пистата "Сахир". Сутринта и двамата бяха очудени от "странното" поведение на автомобила.

 

"Във втората тренировка нещата се подобриха, но въпреки това проблемите с баланса не бяха изчистени на 100%, каза Кубица, който остана трети в следобедната сесия, след като се качи в "мулето" – Използвахме резервната кола, защото сутринта изпитахме проблеми, които срещнахме и в Малайзия. Времената ми сега са по-константни, така че в момента трябва да разберем от къде се предизвикват тези неприятни реакции от страна на болида. Настройката все още не е перфектна, но не изглежда зле", аналзира представянето си полякът.

 

Хайдфелд бе малко по-бавен от своя съотборник, но също остана озадъчен от странното поведение на болида си. "Преди шест седмици на тестовете тук балансът не бе същия, започва германецът. – Трябваше да разберем и защо колата недозавиваше, но се справихме с това и съм доста щастлив от постигнатото с механиците на отбора", каза Ник.

 

От екипа очакват условията на пистата да се подобрят с хода на състезатения уикенд, защото по идеалната състезателна линия ще бъде оставена повече гума.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ