В състезанието на пистата "Сахир" в Бахрейн миналата година Нико Розберг успя да запише седмо място и да вземе две точки още с дебюта си във Формула 1. Сега, година по-късно, след прекрасното начало на новия сезон от Уилямс-Тойота се надяват да продължат с убедителното си представяне. В Австралия Нико завърши седми, а в Малайзия отпадна 13 обиколки преди края, докато се движеше шести. Алекс Вурц макар и още да не е спечелил точки направи две великолепни надпревари. В Австралия бе буквално "изнесен" от пистата от Дейвид Култард след много опасна маневра, предприета от шотландеца. На "Сепанг" Алекс бе принуден да стартира от 20-та позиция заради проблем със скоростната кутия, но след великолепно каране стигна до 9-та позиция. Ето какво споделят двамата пилоти от екипа на Сър Франк Уилямс.

 

Нико Розберг:
"Не мога повече да чакам! Очаквам с нетърпение надпреварата в Бахрейн. Наистина много харесвам пистата и миналата година се справихме прекрасно тук. Надявам се да продължим доброто ни представяне. Започнахме 2007 по много добър начин. Очаквам още един добър уикенд и дано спечелим онова, което загубихме в Малайзия. Ще отделя време на родителите ми, които дойдоха в Бахрейн специално, за да ме видят. Също така ще поотпочина, за да може в петък да бъдем свежи и да започнем работата по настройката на болидите."

 

Алекс Вурц:

"Харесвам пистата в Бахрейн. Миналата година записахме доста добри времена и като цяло характерът на пистата подхожда на автомобила ни. Единственото нещо с което трябва да се преборим е липсата на подготовка, която се проведе тук от другите отбори през зимата. Не мисля обаче, че това ще е проблем. В петък ще се справим подобаващо и ще наваксаме бързо. Имаме промени по аеро пакета. Ако всичко премине нормално трябва да бъдем в Топ 10. Това ще бъде целта ни за това състезание."

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""