Тест-пилотът на Хонда през тази година Кристиян Клийн смята, че отборът му е в състояние да си възвърне старата форма. Японците спечелиха първата си победа през миналия сезон с Дженсън Бътън в Унгария, а през 2004 завършиха на второ място в класирането при конструкторите. Хонда безспорно е доста противоречив отбор, чието представяне никога не е било константно. Началото на тазгодишната им кампания е поредното доказателство на това твърдение. Бътън и Барикело все още не могат не просто да запишат точка, а да завършат измежду първите десетима в състезанията.

 

Клийн, който бе титулярен пилот във Формула 1 през 2004 с отбора на Ягуар, а през 2005 и 2006 с Ред Бул, е уверен, че Хонда ще постигне целите си. "Проблемите с които се сблъскахме през тази година ми показват по възможно най-добрия начин колко силен е всъщност отборът на Хонда. Всички работят по изключителен начин, за да оправят възникналите нередности в болида. Няма да останем дълго в това положение, бъдете сигурни", уверява Клийн.

 

Австриецът е разочарован от факта, че през тази година задачите му са намалели. "Ако преди тест-пилотите правеха по 10 000-15 000 километра тестове, то тази година са едва 1 500", казва той.

 

Той ще тества за отбора в седмицата на подготовка преди Гран при на Испания, което ще се проведе на 13 май.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ