Португалецът Тиаго Монтейро, който напусна кервана на Формула 1 през тази зима, след като стана ясно, че мястото му в Спайкър ще бъде заето от Адриан Сутил, все още се надява на място в най-комерсиалната автомобилна надпревара в света. Той се запъти към Световния Пистов Шампионат за Туристически Автомобили (WTCC), където в последния старт на пистата "Зандворт" в Холандия записа четвърто място в първия спринт и девето във втория. С присъединяването на дванадесетия отбор в кервана от догодина – Протийм, Тиаго ще се надява отново на титулярно място. 

"Присъединяването на Протийм към кервана увеличава шансовете ми за връщане към Ф1, казва Монтейро. – В момента се водят дискусии с британците, но все още е трудно да се каже дали със сигурност ще бъда на решетката през 2008." 

Въпреки това португалецът признава, че ако Продрайв наистина стане "Б-отбор" на Макларън-Мерцедес, то вероятността да стане титуляр е твърде малка, тъй като от Макларън ще налагат протежетата си Педро де ла Роса и Гари Пафет.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ