Анонимен човек от отбора на Тойота алармира, че Франк Монтани е вероятният заместник на слабо представящия се през тази година Ралф Шумахер. По-малкият от двамата братя Шумахер е записал едва една точка от пет старта до сега и по нищо не показва, че заслужава титулярното място в японския отбор.

Според слуховете, които плъзнаха след старта в Монако през миналата неделя, шефовете на Тойота са поставили ултиматум на Шумахер - ако германецът не успее да съкрати аванса на своя съотборник Ярно Трули преди състезанието в САЩ (17 юни), то със сигурност ще трябва да отстъпи мястото си на тест-пилота на отбора Франк Монтани.

Ралф посети завода в Кьолн и се заговори, че го е направил с цел да се види с шефовете на отбора, за да дискутира евентуалното си освобождаване от длъжност. "Визитата ми бе с цел да уточним някои технически въпроси за настройката на автомобила ми, контрира Шумахер. - Както добре знаете, "Жил Вилньов" е едно от любимите ми трасета и се нуждая от максимално добре настроен автомобил."

Неговият мениджър Ханс Мар сподели, че въпреки слуховете Тойота отричат спекулациите по този въпрос и уверяват, че няма поводи за допълнителни дискусии на тази тема. "Никога подобни спекулации не са притеснявали Ралф, така че не виждам смисъл от тях", допълни той.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ
Снимка: AP