Италианският пилот на Рено Джанкарло Фисикела сподели, че постигнатото от него шесто място в състезанието за Гран при на Малайзия на пистата “Сепанг” е ценно, колкото ценно би било едно влизане в призовата тройка. Фисикела имаше проблеми по време на вчерашната квалификация, след като не успя да стигне до последната й фаза и беше принуден да стартира от 12-а позиция днес.

 
“Състезанието беше наистина тежко за мен, защото от няколко дни не се чувствам добре и трябваше да пия лекарства, така че ми беше трудно. За щастие имах добра физическа подготовка, което ми позволи да запазя постоянството си и да завърша състезанието без да допусна грешки. Доволен от съм от надпреварата днес, за мен това беше все едно, че съм стигнал до подиума. Това беше максимумът, който можехме да постигнем. Направихме добър и много агресивен старт, тъй като да изпреварим тези пред нас беше единственият ни шанс да вземем точки от днешното състезание. Сега просто трябва да чакаме от отбора по-добра кола, за да се борим за първите места в състезанията”, сподели Фисикела.

 
Съотборникът му Хейки Ковалайнен пък спечели първата си точка във Формула 1, след като завърши на осма позиция в състезанието. “Това беше първата ми точка, ака че чувството е много хубаво, особено след такова тежко състезание. За мен то определено беше стъпка напред в сравнение с Австралия, а и представянто ни днес беше по-силно от това във вчерашната квалификация. Мисля, че се движим в правилната посока и съм убеден, че тимът ще остане силен, въпреки че в момента не можем да се борим за победата. Надявам се да направим нова стъпка напред в Бахрейн следващата седмица”, коментира финландецът.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/