Австрийският отбор репрезентиращ енергийната напитка "Ред Бул" във Формула 1 си постави за цел да завърши пред отбора на БМВ-Заубер в класирането при конструкторите още през тази година. Болидът на Ред Бул е проектиран от бившия дизайнер на Макларън Ейдриън Нюи. Пилотите на отбора Марк Уебър и Дейвид Култард записаха много добри времена в дните на подготовка през миналата седмица.

"Отстраняваме проблем след проблем, казва Матешиц. – Отбелязахме прогрес, а и резултатите от последното ни състезание в Бахрейн са доста обещаващи. Култард стартира 21-ви и се изкачи до седма позиция в съсетзанието. Уебър отново се класира за последната фаза на квалификацията. Тези резултати ни дават увереността, че може да играеме ключова роля в шампионата в средата на сезона. На "Сахир" бяхме по-бързи от Рено, Уилямс и Тойота и това говори достатъчно."

Матешиц отбелязва прогреса на конкуренцията от БМВ-Заубер, но все пак не смята, че германците са непобедими. "Те трябва да са базата ни за сравнение през този сезон. Реалната ни цел през тази година е петото място при конструкторите. Съдейки по резултатите от тестовете, които се проведоха миналата седмица и имайки в предвид, че ще внедрим още нововъведения по колата в средата на сезона, то шансовете ни стават все по-големи", каза шефът на Ред Бул.

"Болидът ни има много потенциал, който тепърва ще бъде разкрит", завърши той.

Следващият старт е за Голямата награда на Испания на пистата "Каталуня".

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""

 

ТРАЯН САРАФОВ