Mad Goat Freeride – републиканското състезание по свободно каране на ски и сноуборд, ще е на 25 февруари (събота) на терена на склоновете над хижа "Рилски езера". Поканени са ентусиастите и любителите на адреналина.

Състезанието, орагнизарано  от Българската асоциация за ски свободен и ектремен стил (БАССЕС), е на национално ниво. По трасето ще се работи от специализирани екипи в тясно сътрудничество с Планинската спасителна служба (ПСС).

Наградите за най-добре представилите се са на обща стойност над 2000 лв. Форматът на състезанието е от две спускания, като финалния резултат е сборът от точките им. Критериите и начинът на оценяване е по системата разработена от IFSA -

избор на линия, контрол, непрекъснатост, техника, агресивност

За участие е необходимо желаещите да имат собствена eкипировка според  изискванията, планинска застраховка и застраховка живот, да бъдат над 18 години или да представят нотариално заверена декларация от родителите си.

Таксата за участие e 30 лв., а записването става на имейл: competition@befsa.com. Броят на състезателите е ограничен до 50.

Програмата:

 

Петък (24.02) - регистрация.

17:00 – последно качване на лифта

20:30 – техническа конференция

Събота (25.02) - състезателен ден

9:00 – Старт първо спускане

14:00 – Старт второ спускане

20:00 – награждаване/парти

Неделя (26.02)

резервен ден на състезанието/свободен ден