Алания, където играе Иван Стоянов, изпрати жалба до УЕФА по повод решението на европейската централа да не допусне провеждането на домакинските срещи на стадион „Спартак” в столицата на Северна Осетия. Писмото е подписано от президента на Алания Валерий Газаев, а в него се моли за още една инспекция на УЕФА.

В допълнение се казва, че направените забележки от делегата на УЕФА по време на посещението му на 7-и юли са били отстранени в най-кратки срокове.

Иначе от УЕФА поставили изискване на Алания да бъде готов със стадиона си на 17 юли, докато осетинците били свършили цялата работа още до 11-и.

"Хората от УЕФА с очите си видяха, че проблемите се решават пред очите им и в най-кратки срокове. В продължение на дълги години феновете във Владикавказ мечтаят да видят европейски мачове в техния град. Ако дойде още една проверка от УЕФА, хората ще се убедят, че всичко е наред”, се казва още в писмото.

Ако комисията по състезанията в Нион не вземе под внимание жалбата, Алания ще трябва да търси стадион в друг град, на който да домакинства в мачовете си в Лига Европа.

Алания в момента се състезава във второто ниво на руския шампионат, но ще участва в Лига Европа като финалист за купата на страната, която пък бе спечелена от участника в Шампионската лига ЦСКА (Москва).