Станка Златева гостува на предаването "Тази неделя" по bTV. Петкратната световна шампионка разкрива мотивите да се насочи към политиката. Златева ще се бори за подкрепата на избирателите в Сливен от листата на ГЕРБ.

"От Сливен са ме предложили. Искат да съм аз и не можах да откажа. Аз искам да се занимавам със спорт, със сферата, с която съм наясно. Ако имам възможност, много неща бих променила. Първо спортните училища. Аз съм излязла от спортно училище и знам какви са условията. Беше много трудно - и общежития, и залите - мизерия. Не е като тук в София, където има голяма зала, ремонтирана. В малките градове е нещо страшно. Тепихът сигурно не могат да го наредят отново, защото дюшеците ще се разпаднат. Не знам един родител с какво желание ще си пусне детето в такива условия. В залите трябва да има поне елементарна хигиена.

Не става изведнъж цялата страна да се оправи и всичко да блесне. Може би някой не е искал нещата да се случат толкова бързо.  За мен ГЕРБ направи наистина много неща - и министъра на спорта Свилен, и Цветанов - това са хора, които винаги са се държали коректно с мен, помагали са ми и са гледали за спорта. Знаете, че ние сме към МВР, имаме добри условия, вдигнаха от министерството заплати, премии, така че няма как се отрекат тези неща.

Има много неща, които дразнят. В малките градове хората мизеруват, гладуват, нямат достаъчно средства дори, за да си пращат децата на училище. Много близки до мен хора ми казаха, че ако наистина искам да се занимавам с политика и имам сили да ги съчетвам нещата, нека да опитам. Първо Симеон Щерев попитах.

В момента тренирам, поддържам форма, но състезания нямам. Нямам представа как ще съвместявам спорта и политиката. Ще видим как ще тръгнат нещата.

София ми действа зле. Голямо напрежение е тук. Ходя редовно на Витоша на разходки. През последната седмица се качвах всеки ден. Не бих се отказала от спорта заради политиката. Рано или късно, годините си минават, ще трябва да спра със спорта. Ако ме разочароват, ще се откажа. Политиците трябва да бъдат малко по-нормални, да изслушват хората, да видят какво искат хората, не само да решават някакви неща, а да се допитат и до обикновения човек", каза Златева пред Лора Крумова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!