Плувецът Петър Стойчев се завърна в България от Канада, където спечели бронзов медал на световното първенство в плуването на 25 километра и триумфира в два старта от веригата Гран при за 10-ти пореден път. С тези успехи българинът вече води с три точки в генералното класиране. До края остават още два старта за Гран при и четири старта за световната купа.

"За златото на световното може би не ми достигна малко бързина. Трябва да призная, че италианецът Клери наистина бе много добър. Изненадващо бе, че американецът го победи в последните метри. Все пак за пореден път съм на почетната стълбичка на 25 километра. Надявам се догодина, ако успея да запазя тази форма, да успея да се класирам за Олимпиадата през 2012 година. Мисля, че засега се движа добре", сподели Стойчев специално за bTV.

Тази седмица Стойчев ще вземе участие в старта в Охрид. Той сподели и какви са бъдещети му планове в спорта.

"Вече имам предложение за участие в преплуването и подобряването на рекорда около Манхатън, Ню Йорк. Идеята е плуването да се проведе на 10 септември, един ден преди 11-ти, което всички знаете с какво се свързва в Ню Йорк. Все още обмислям тази идея, но може би ще взема участие в това преплуване. Ще направя опит да запиша рекорд на това трасе", завърши плувецът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!