Вижте какво казаха някои от най-заслужилите български спортисти за 2011 година.

Петър Стойчев (плуване, спортист номер 2 на България): "Феноменална година. Много успешна, както в професионален, така и в личен план. Искам да благодаря на всички, на моето семейство, на моя треньор. Това са успехи и за българското плуване. Наградата е заслужена. Аз съм щастлив, че съм в топ 10. Ние спортистите на България трябва да се подкрепяме, да се обичаме, така, че вие сте хората, които определяте къде да бъдем, а аз не мога да съжалявам за избора на другите. Приемам с гордост наградата и ви обещавам като състезател да постигна максимума и да прославя България. Нови цели стоят пред мен, всичко, което досега съм постигнал вече не е цел за мен, искам нещо ново, ново интересно. Оттук-нататък предстои само едно интересно нещо и това са петте олимпийски кръга".

Кубрат Пулев (бокс, спортист номер 4 на България): "През следващата година искам още един пояс, много по-добър. За олимпийските игри в Лондон бокса имаме вече една квота и се надявам брат ми Тервел да е добре с носа и той да спечели една квота. Защо не и още една. Три квоти е нормално да вземем, защо не и медал. Олимпиадата не ми липсва, тръгнал съм по път, равносилен да не кажа и повече от олимпиадата и съм стигнал и до бронзов медал. Още една-две години да работя здраво, да ги бия, защо не да играя и с Кличко, защо не да го победя и него"

Елис Гури (борба, спортист номер 3 на България): "Доволен съм, защото цяла година давах максимума от себе си и сезонът беше най-успешен в моята кариера. Очаквам 2012 да бъде още по добра година за мен. Чувствам се щастлив, защото тази вечер бях сред най-добрите спортисти на България. Ще давам максимума от себе си на всяко състезание. Предстои ни европейско първенство, а след това и олимпиада. Надявам се да се представя достойно и на тях".

Ивет Лалова (лека атлетика, спортист номер 5 на България): "Благодаря много за тази награда. Изпращам една прекрасна година. Благодаря на всички хора за енергията, която ми дават".

Силвия Митева (художествена гимнастика, спортист номер 8 на България): "За мен е огромно удоволствие да бъда част от 10-те най-добри спортисти на България. Тази година бе много успешна в моята кариера и благодаря на всички, който ме подкрепяха".

Християна Тодорова (художествена гимнастика, ансамбъл жени): "Годината беше много трудна, но и успешна. Мисля, че си заслужихме тази награда. Искаме да благодарим на Илиана Раева, защото ако не беше тя ние нямаше да сме това, което сме".

Симеон Щерев (треньор номер 1 на България) "Винаги очакваме да бъдем номер едно, както аз, така и моите състезатели. До последно вярвахме, въпреки че конкуренцията е много силна. Илиана Раева се доказа като голям треньор и голям ръководител. Има и други треньори, които заслужаваха. В класическата борба също имаме световен шампион. Станка Златева обаче е най-добрата българска спортистка в момента и заслужено спечели. Ако не се беше получило, нямаше да се сърдим на никого. Най-важното пред нас сега са олимпийските игри и тази награда трябва да я стимулира. Надявам се да спечели златен медал в Лондон. Ще й бъде трудно, ще бъде трудно и на останалите, а някои от тях дори нямат все още квоти - Михаил Ганев, Кирил Терзиев, Димитър Кунчев и други. На европейското първенство ще бъде трудно. Не сме поставяли програма минимум, но имаме възможност за още три квоти при мъжете и една при жените. Вярвам, че ще имаме успех на олимпиадата. Дано да имаме поне един медал, дано да са и повече. Имаме проблеми с травми. Станка в момента е контузена, при мъжете също трима лекуват травми. Надяваме се те да се възстановят навреме и да се представят достойно както в квалификациите, така и на олимпиадата".