Данаил Андонов Петров ще стартира в едно от най-престижните колоездачни състезания в света - Обиколката на Испания. Петров е включен в състава от девет души на частния клуб "Каха Рурал". Тази за пръв път българин ще участва във Вуелтата, предаде БТА.

В същото време селекционерът на националния отбор на България по колоездене Красимир Коев разкри, че Ивайло Габровски е отказал участие на олимпийските игри в Лондон.

"Той няма издаден биологичен паспорт. Без наличието на такъв никой няма право да участва на олимпиадата. Габровски няма и подписан договор и с колоездачния съюз, което е в разрез на правилата. До този момент той фигурираше във всички списъци и имаше право да участва в Лондон. Това е личен негов избор и аз не мога да променя нищо", коментира Коев.

В края на седмицата в Сливен ще се проведе държавния личен шампионат за мъже.

"В първенството ще участват четиримата български предолимпийци - Мартин Грашев, Данаил Андонов Петров, Спас Гюров и Николай Михайлов. Двамата най-добре представили се ще получат право да стартират на олимпийските игри в Лондон в дисциплината общ старт. Само за това състезание България има две квоти. Основната цел пред тях ще бъде да завършат успешно състезанието", добави Коев.