За шести път националният ансамбъл по художествена гимнастика получи наградата отбор на месеца от спортните редакции.

Възпитаничките на Илиана Раева - Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова на световното първенство в Монпелие (Франция), спечелиха бронз в многобоя, олимпийска квота, злато на финала на три ленти и два обръча и бронз на финала на пет топки.

Националният отбор получава наградата за шести път след юни 2001 година, август 2004, октомври 2005, март 2008 и август 2011 година. Гимнастичките получиха 25 гласа от общо 27, а с по 1 глас останаха футболните отбори на ЦСКА и Лудогорец.

Илиана Раева получи наградата за треньор на месеца за трети път след март 2009 година и август 2011-та. Тя получи 16 гласа от общо 27. С 8 гласа втори е старши треньорът на националния отбор по свободна борба Симеон Щерев, а с 3 гласа - на класическата борба Братан Ценов.

"За мен е огромна чест, че за втори път в рамките на един месец ме избирате за треньор номер 1. Искам да поздравя пред вас моя конкурент Симеон Щерев, който беше един от първите, които ми се обадиха да ме поздравят. Беше много щастлив за нашия успех. Разбира се и аз за неговия. Това е един треньор, състезател и човек, когото познавам от близо и на когото много се възхищавам. Пожелавам му успех и най-важното олимпийска титла с неговата златна рибка - Станка Златева е зодия риби, затова аз така я наричам. Нашата голяма шампионка по борба", каза Раева.