Часове след финала на Световния Volvo match play шампионат на предизвикателния терен на Голф клуб ''Тракийски скали'' излязоха 84-ата участници в деветото издание на най-дългогодишния и престижен аматьорски голф турнир в България Volvo World Golf Challenge.

Турнирът се игра в три дивизии:

- А дивизия (хендикап 0 – 9) индивидуален строук плей на 18 дупки
- B дивизия (хендикап 10 – 19) индивидуален стейбълфорд на 18 дупки
- C дивизия (хендикап 20 – 28) индивидуален стейбълфорд на 18 дупки

Първото място в дивизия А е особено ценно, тъй като осигурява на победителя честта да представи България на световния финал на Volvo World Golf Challenge през 2014 г.

Турнирът започна с шотгън старт в 10:00 ч. Трудността на игрището и горещото време поставиха на изпитание уменията на играчите от всички дивизии. Сред участниците бе и футболната легенда Красимир Балъков. В С дивизия на първите три места се класираха Габриела Бласиус, Веселин Велев и Фабио Фурнари.

Призьорите с трофеите си. Снимка: Българска голф асоциация

В дивизия бе спечелена от Димитър Савов, следван от София Селдемирова и Сергей Стойков. При играчите с едноцифрени хендикапи на трето място завърши Джонатан Харгрийвс, втори се нареди Александър Евтимов.

Шампион във Volvo World Golf Challenge за 2013 стана Андон Тушев, който ще се състезава на финала с играчи от цял свят следващата година на игрище в Близкия изток. Той е победител и в миналогодното издание на турнира в България.