Барселона постигна втора победа в Шампионската лига през този сезон, като победи с 2:0 при гостуването си на Бенфика. Треньорът на каталунците Тито Виланова обаче е категоричен, че успехът изобщо не е дошъл лесно.

"През първото полувреме ни изчакваха в своята половина, за да правят контраатаки, но високите им защитници ни позволиха да атакуваме на скорост зад гърбовете им. През втората част с гол аванс целта бе повече да задържаме топката и не се наложи да рискуваме. Според мен мачът не бе лесен. Тук са идвали големи отбори и не са успявали да победят. Ранният гол помогна, но определено не бе лесно", коментира Виланова.

Младият специалист бе запитан и за червения картон на Серхио Бускетс и си позволи да отправи известна критика към съдийството на Джунейт Чакър.

"Ние сме тези, които получиха повече удари и бяхме по-често фаулирани, но и ние получихме повече картони", допълни треньорът на Барса.

Треньорът на Бенфика Жорже Жезуш, че Барселона е бил отборът, който е успял да използва положенията си и затова е победил.

"Нищо не липсваше от наша страна. Играхме срещу отбора, който по мое мнение е най-добрият в света. Владееше топката повече от 70 процента и притежава едни от най-добрите играчи. Първото полувреме не заслужавахме да губим. Лима изпусна едно много добро положение. Барса не винаги е толкова ефикасен, но днес успя да реализира и малкото си възможности. Мисля, че точно това бе разликата, те вкараха своите положения, а ние не. Резултатът 2:0 говори, че съперникът е бил много по-добър, но аз не мисля, че отразява реално ситуацията", каза Жезуш.