Мъж събира стари и непотребни компютри, вдъхва им нов живот и ги подарява на семейства в нужда. Това е 48-годишният Людмил Егов. Работил и живял е седем години в Канада, но избрал да се върне тук.

Сега живее край Горна Оряховица, но продължава да прави добро, каквото срещнал зад граница.

„Свързах се с един човек и той наистина дойде с един ужасно раздрънкан микробус. От него извади диван, маса, легло, чаршафи, възглавници, абсолютно всичко. Човекът ме обзаведе от А до Я. Аз бях шашнат – нали той не ме познава, аз съм чужд”, разказва за опита си в Канада.

Сещайки се за своя благодетел в Канада, му хрумнала идеята да събира непотребни стари компютри, които да ремонтира и да дарява. Споделил идеята си във „Фейсбук” и хората буквално го затрупали с компютри и части.

Снимка: bTV

За малко повече от година Людмил е зарадвал с поправен компютър около 35 семейства, училища, детски градини. Сега пет обновени машини ще зарадват деца на бежанци, записани в български училища.

„Вярвам, че тези хора, които са получили, един ден също ще даряват и че така ще стане „Предай нататък” – имаше един прекрасен филм. И вярвам, че това ще се получи една верига на добротата”, казва Егов.

Може да видите повече за неговата инициатива и как я подкрепите в следния фейсбук пост:

„Знам, че те всички са хора, няма лоши, няма добри. Може би са неразбрани, може ние да не ги разбираме. Просто има различни хора, но това е всичко. Те са си хора като нас”, казва той за бежанците.

Компютрите, сглобени от него, вече са в София, и още следващата седмица ще подарят усмивка на общо осем деца – от Сирия, Ирак и Афганистан.

Вижте още във видеото: