5-годишно дете със злокачествен тумор се нуждае от помощ. Цветин Каканаков внезапно получава подуване на лимфните възли на врата. Всичко започва с наглед безобидно лечение и смяна на няколко антибиотика. Това обаче не дава резултат, а лимфните възли се подуват още повече.

Следват изследвания и консултации с хематолог. Стига се до скенер и биопсия в „Пирогов“, след което Цветин е хоспитализиран в ИСУЛ. Потвърдената от двете болници диагноза е неуточнен злокачествен тумор в четвърти стадий.

Лекарите в България препоръчват химиотерапия - лечение с вливания, но родителите решават по препоръка на свои близки да потърсят консултация в клиники в Истанбул. След проучвания и препоръки заминават незабавно за Турция.

Детски онколог и там потвърждава диагнозата. Започват множество изследвания, PET скенер, биопсия и подготовка на детето за лечение. Предложено е 6-месечно лечение, чиято цена е в размер на 100 750 евро, в която сума са включени 11 допълнителни пункции на костния мозък.

В цената не са включени допълнителните разходи като лекарствата, престой в Турция и всички други текущи нужди, които могат да възникнат в хода на лечението. Лекарите не препоръчват детето да пътува обратно до България в този период. На всеки няколко дни ще се прави обследване на Цветин, за да се види как върви лечението.

Тази сума е непосилна за семейството и затова молят всеки, който има възможност и желание да помогне, да дари средства:

Титуляр: Цветелина Джонева-Каканакова
IBAN: BG68RZBB91551077150480 (сметката е в лева)
Основание: Дарение за лечение на Цветин Каканаков

Revolut акаунтът е по номер 0882007764
Ravtag: @slyubovzatsvetin

PayPal:
Tsvetelina Dzhoneva-Kakanakova
slyubovzatsvetin@gmail.com