Жители на Несебър ще излязат на протест срещу предложението в местен хотел да бъдат настанявани туристи с коронавирус. Протестът ще е тази сряда пред сградата на областната управа в Бургас. Това съобщи организаторът на протеста Деси Вунтунийска.

Предложението хотел "Дел Мар" в Несебър да приема болни от коронавирус туристи бе отправено по време на работна среща в "Слънчев бряг" между министъра на туризма Марияна Николова и представители на бранша.

Според Вунтунийска въпросният хотел е разположен на оживено място, заобиколен от други обекти за настаняване, заведения и магазини.

„Изключително сме притеснени, че това решение ще повлияе отрицателно върху целия район. Много вероятно е да се наложи ресторанти и магазини да затворят, собственици на намиращите се в близост семейни хотели също обмислят какви мерки да предприемат, тъй като се опасяват, че ще има много анулирани резервации, след като се разбере местоположението на въпросния обект, в който ще се настаняват карантинирани. Опасенията ни са, че ако това се случи, вероятно ще доведе до ранно прекратяване на летния сезон в този район“, каза Вунтунийска пред БТА.

Недоволните на протеста тази сряда ще настояват Министерството на туризма да избере друг хотел, който да е отдалечен от курортите Несебър, Равда, „Слънчев бряг“ и Свети Влас.