„Близо 48% от служителите на първа линия в лечебните заведения проявяват интерес за поставяне на ваксина срещу COVID-19“, заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазването.

По думите му първата пратка ваксини ще пристигне у нас в началото на следващата година.

Здравният министър отново коментира и горещата тема – дали яслите и детските градини ще отворят по-рано от предвиденото.

„Само цифрите ще покажат какво решение да вземем и няма да бъде късно, ако то бъде взето в неделя“, заяви Ангелов.

По думите му когато и да бъде издадена заповедта за отваряне на ясли и детски градини, те вече имат готовност и ще могат да реагират.

В област Хасково 621 медицински служители са заявили, че желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това докладва пред областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова, съобщиха от държавната администрация.

Сред първите записани да се ваксинират са били 256 служители в лечебни заведения, 15 служители на РЗИ-Хасково, 53 служители от Центъра за спешна медицинска помощ - Хасково и от Дома за медико-социални грижи.

Останалите 297 души са били медици от доболничната помощ, специалисти по здравни грижи, фармацевти, зъболекари и други.

"Имунизационният кабинет на РЗИ-Хасково функционира и при пристигане на първите ваксини има готовност за извършване на ваксинациите съгласно указанията, които ще бъдат спуснати", е допълнила д-р Димитрова, цитирана от пресцентъра на администрацията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!