Онлайн платформа ще предлага видеоуроци по БЕЛ и математика за учениците в VII клас, в опит учениците да наваксат материала след втората извънредна грипна ваканция за годината.

Благодарение на „Учим онл@йн с учител“  на издателство "Просвета" седмокласниците ще успеят да натрупат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с Националното външно оценяване в края на учебната година.

Вчера от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ призоваха уроците в българските училища да се преподават именно чрез интернет.

Синдикатите предлагат материалите да се качват в облак и да се използват приложения като виртуални класни стаи, виртуална тетрадка, онлайн учебници и Skype.

Преди дни образователният министър Красимир Вълчев заяви, че дистанционната форма на обучение ще бъде трудна задача, тъй като ще трябва да се осигури на всеки ученик техническите средства, за да усвоява материала.

По план учениците трябва да се върнат в класните стаи на 12 март (четвъртък), тъй като ваканцията изтича утре – 11 март.

От издателство „Просвета“ съобщиха, че видеоуроците ще се водят от учители с богат опит, а учебният материал ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете.

Видеоуроците ще бъдат със свободен достъп за учениците и ще бъдат излъчвани на сайта на издателството и на страницата му във „Фейсбук“.

„Учителите ще провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в училище. Връзката с учениците ще е дистанционна. Учениците ще имат възможност да задават въпроси и ще получават задачи за самостоятелна работа, като учителите ще им дават нужните съвети и препоръки“, съобщиха от „Просвета“.

Първият онлайн урок ще се проведе в реално време. А за улеснение е предвидено всеки един от тях да бъде повторен в различни часове.

Графикът ще бъде качен на сайта на „Просвета“, както и във „Фейсбук“.

За да подпомогнат учениците, от издателството ще осигурят и безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по БЕЛ до края на учебната година за всички седмокласници.