Окръжна прокуратура – Хасково е привлякла като обвиняем и задържала 53-годишен мъж за умишлено убийство по особено мъчителен начин на жена в къща в град Димитровград, съобщават от пресцентъра на обвинението.

На 26 юни в полицията е постъпил сигнал за починала жена в приземен етаж на къща в град Димитровград. На място са пристигнали полицейски екипи и разследващи полицаи от РУ на МВР – Димитровград. При извършения оглед по тялото на починалата са били открити множество кръвонасядания в  областта на крайниците и тялото, както и рана на глезена на левия крак. Трупът е бил откаран за аутопсия.

Установено е, че починалата жена е 62-годишната Д.Т. - собственичка на къщата и живеела на втория етаж на сградата. Приземният етаж на дома обитавал обвиняемият П.П. 

Вечерта на 26 юни двамата се скарали по повод битов спор, като П.П. нанесъл множество удари по тялото и крайниците на жената с твърд предмет. Когато Д.Т. изпаднала в безсъзнание,  наемателят се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние.

Пристигналите на място полицаи установили, че той е нанесъл удари на жената с метален водопроводен разтегаем ключ. П.П. е бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като уредът е отчел 1,5 промила на хиляда алкохол в издишания въздух.

Обвиняемият е направил самопризнания и е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково.