Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда на 76-годишен мъж при специализирана полицейска акция в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура.

Арестувани са 45-годишна жена и 21-годишния й син за умишлено убийство и принуда, а за принуда в съучастие със задържаните е привлечен и 28-годишен мъж, който е племенник на задържаната.

Установено е, че на 23 юни, тримата задържани са отишли в къща в един от кварталите на Стара Загора, където живеели починалият възрастен мъж и 52-годишният му син. Те се скарали по повод подписване на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Спорът прераснал в побой.

След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. На следващия ден пострадалият възрастен мъж се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, която повикала Спешна помощ. В болницата било установено, че мъжът е с хематоми по главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той е починал в събота, за което бил подаден сигнал в полицията.

След събраните данни за извършено умишлено убийство, незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че тримата задържани са съпричастни към извършените престъпления. Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!