Прокуратурата, МВР и НАП започват проверки на системните нарушители на пътя. Освен това на прицел ще са и собствениците и шофьорите на луксозни автомобили.

В случаите, когато има данни, че парите им са от нерегламентирана дейност, ще се установява произходът на средствата им.

Под прицела на прокурорите, полицията и данъчните ще са и водачите, които качват снимки и видеа в социалните мрежи, на които се вижда, че шофират с превишена скорост. Властите ще събират информацията за джигитите, както и данни за това откъде са парите за скъпите им коли. 

Освен това в кратки срокове органите на МВР трябва да установят и да изготвят база данни на водачи, които многократно са нарушавали правилата за движение.

През последната година и половина у нас станаха редица фатални инциденти със системни нарушители, шофиращи луксозни автомобили. Един от тях е Георги Семерджиев, който уби две момичета, карайки с фалшива шофьорска книжка и със 47 нарушения на пътя. 

Друг пример е Димитър Любенов, който предизвика катастрофа на Околовръстното шосе, при която загина френски гражданин.

Тогава се оказа, че Любенов е седнал зад волана пиян и дрогиран, а до момента на катастрофата той имаше и 28 провинения на пътя.

Откога точно ще започнат новите съвместни проверки, какво ще се случва ако, например, парите, с които са купени скъпите автомобили, не могат да бъдат доказани, или пък, ако шофьор е с различни провинения зад волана, но всички те административни и платени - много са въпросите. Във вторник и от Прокуратурата, и от МВР, и от НАП отказаха интервю.