Специализирана полицейска акция се провежда на територията на Бургас. Има установени нарушители. Само за няколко часа те са 43. 

В проверките участват служители на „Пътна полиция“, ТОЛ, Агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Агенция „Митници“.

Водачите на автомобилите бяха глобявани за превозването на пътници без предпазни колани, липса на светлини и използване на мобилни устройства.

„До момента имаме констатирани 15 нарушения на пътници, които не използват обезопасителни колани, какво и двама водачи на МПС, които са шофирали, докато използват телефон. Констатирани са и две нарушения на тежкотоварни автомобили, в които е имало пренатоварване на товара“, обясни комисар Марин Димитров, който е началник на Отдел "Охранителна полиция и КАТ".

На някои от шофьорите бяха връчени и електронни фишове за превишена скорост.

„Работим по отношение контрола на скоростта, спазването на дистанцията, рисковите изпреварвания. Също така осъществяваме много засилен контрол по отношение на водачи, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици“, каза комисар Марин Димитров, началник на отдел „Oхранителна полиция и КАТ"