Софийският градски съд остави за постоянно в ареста двамата мъже, обвинени за жестокото двойно убийство край Негован. След по-малко от едночасово заседание съдия Атанас Атанасов наложи най-тежките мерки за неотклонение на Георги Нанчев и Пламен Шляпашки.

Двамата мъже влязоха мълчаливо в съдебната зала. Георги Нанчев поиска по-лека мярка за неотклонение и в последните си думи в залата каза – Съжалявам.

Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа – това бяха последните думи на Пламен Шляпашки. Той също поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест.

Адвокатите и на двамата застанаха зад техните искания и обясниха, че досега мъжете са помогнали на полицията и са направили пълни самопризнания.

Снимка: Ладислав Цветков

И двамата запазиха пълно мълчание и не отговориха на нито един от журналистическите въпроси.

В четвъртък прокуратурата повдигна обвинения за предумишлено убийство с користна цел на строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов.

Снимка: Ладислав Цветков

Двамата са задържани за убийството на възрастното семейство, открито край Негован, преди близо две седмици. Жертвите са Йордан Атанасов, който е бивш треньор по борба и партньорката му Мариана Атанасова.

От направените самопризнания на обвинените е станало ясно, че престъплението е било планирано година назад. Изстрели с пистолет със заглушител слагат край живота на възрастната двойка. После телата са разчленени, натоварени в бидони и изхвърлени край водоема в Негован.

Убийците се връщат на местопрестъплението, за да изчистят.

Георги Нанчев е лежал 4 пъти в затвора. Според доказателствата, той е разфасовал телата на жертвите, а вторият обвинен – Пламен Шляпашки, е извършил убийството.

Георги Нанчев е познавал жертвите от 15 години и е знаел много за имотите и доброто финансово състояние на семейството. Това е бил и мотивът на задържаните, уточни шефът на отдел убийства в столичната полиция Ангел Бадънков.

Снимка: Ладислав Цветков

Все още не е ясно дали двамата ще поискат по-леки мерки за неотклонение и ще обжалват днешното съдебно решение. Ако това се случи, Апелативният софийски съд ще заседава на 5 септември.

Ако вината им се докаже, двамата мъже ги очаква доживотен затвор без право на замяна.