Двама души са задържани за убийството на възрастното семейство, открито край Негован преди 10 дни. Днес стана ясна и кои са жертвите – Йордан Атанасов, който е бивш треньор по борба и партньорката му Мариана Атанасова.

Двамата заподозрени са строителни работници – единият от тях е лежал в затвора.

Според прокуратурата мотивът за убийството е финансов.

Помещение в сградата на Техническия университет в София е било ползвано от двамата мъже, задържани днес като заподозрени в убийството на възрастните мъж и жена.

Тук именно преди няколко часа полицията откри и оръжието, за което на този етап се смята, че с него са извършени двете убийства.

Изстрели с пистолет със заглушител слагат край живота на възрастната двойка. После телата са разчленени, натоварени в бидони и изхвърлени край водоема в Негован. А убийците се връщат на местопрестъплението, за да изчистят.

По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев заподозрените са използвали различни препарати белина, но не са изчистили всичко.

Йордан Атанасов е бил треньор по борба в България и Саудитска арабия.
Дъщерята на Йордан се прибира в България преди 2 дни, но не успява да се свърже с баща си.

Останките бяха намерени преди две седмици от рибар.

„Първо стигнахме до извършителите, после до жертвите. Лично аз съм потресен от това зверство”, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Почти седмица двамата мъже са под контрола на МВР. През това време те ходили до апартамента на жертвите няколко пъти. Нито веднъж не влезли в него.

Арестуват ги днес по обед в село Джурово, близо до Правец. После следите отвеждат полицията в Техническия университет в София. 

„Самото престъпление няма общо с Техническия. Имали са трудов договор за поддръжка и техническо обслужване. Тук са укрити 2 пистолета, за които се подозира, че с единия е извършено това особено тежко престъпление”, коментира Гешев.

Снимка: Венелина Григорова

Жертвите и нападателите се познавали повече от година.

„Извършвали са ремонти в други техни апартаменти, включително и в апартамента, който е станал сцена на престъплението”, каза директорът на СДВР Георги Хаджиев.

„Българските граждани, откровено го казвам, могат да се гордеят с МВР и съдебната власт”, каза зам.-главния прокурор.

Дали нещо е отнето от апартамента, разследващите отказаха да кажат.

След разплитането на случая от полицията още веднъж напомниха да не споделяме с непознати с какви ценности и финансови ресурси разполагаме.